BESPLATNE edukativne radionice u Maksimiru

0

Kroz šetnju parkom Maksimir, djeca će kroz igru i istraživačke aktivnosti upoznati neke od najčešćih vrsta drveća, invazivne vrste, važnost bioraznolikosti, posebitosti staništa u parku i mnoštvo brojnih drugih zanimljivih informacija koje se spontano otkrivaju u ovom lijepom parku u našem gradu.

Djecu očekuju sljedeće radionice:
Zeleni divovi grada
Upoznajte najčešće vrste ovih prekrasnih, zelenih divova grada – stabala! Odredite sami, uz pomoć jednostavnog slikovnog ključa, vrste stabala te upoznajte neke mitološke aspekte odnosa čovjek – stablo.

Ima li priroda cijenu?
Kako procijeniti vrijednost parka Maksimir? Kako izgraditi održivu zajednicu u kojoj imamo sve što nam treba, a da ne ugrožavamo prirodu i okoliš? To je tema ove (složene) društvene igre. Odvaži se i zaigraj!

U tijeku je invazija!
Invazivne strane vrste velik su problem bioraznolikosti koji još uvijek nije dovoljno prepoznat. Koliko invazivnih vrsta poznajete? Na ovoj radionici, među ostalim, saznajte kako možete doprinijeti zaštiti prirode i okoliša od ovih opasnosti.

Skrivene tajne prirode
Upoznajte pobliže smeđeg medvjeda i barsku kornjaču! Saznajte odgovore koje tajne kriju travnjaci, šume i iskusite čari prave „terenske“ radionice. Otkrijte važnost i mogućnosti bioraznolikosti parka Maksimir na ovoj radionici!

Radionice su namijenjene osnovnoškolcima (a po dogovoru i za starije, ali nešto kraćeg trajanja) i održavaju se u trajanju od 3 sata u parku Maksimir koje se odvijaju gotovo svaki tjedan tokom ljetnih praznika te su u potpunosti besplatne.

Svaki tjedan otvaraju online prijave za naredni te slažu grupe s obzirom na zainteresiranost i mogućnosti prijavljenih. Radionice su organizirane 4 do 5 radnih dana u tjednu u jutarnjem terminu 9-12 sati.

Izvor: OVDJE