Danas mali, a sutra veliki inženjeri zahvaljujući Lego kockicama

0

Udruga Mali inženjeri nastala je spojem ljubavi prema LEGO kockama i tehničkim znanostima.

Polaznici istražuju arhitektonske, inženjerske i tehničke koncepte koristeći LEGO® kocke. Promiče se učenje i interes za S.T.E.M (science, technology, engineering and mathematics) principe pomoću učenja kroz rad sa LEGO® kockama. Program je namijenjen polaznicima od 1. do 4. razreda. Satovi se održavaju jedanput tjedno po 60 minuta. Jedna tematska cjelina traje 6 tjedana.

Program je baziran na razvoju motorike, timskog rada, kreativnosti i osnovna znanja iz raznih znanstvenih, prirodnih i povijesnih područja.

Obuhvaćene su razne tematike poput prijevoznih sredstava, svemira i energije. Polaznici grade razne modela od auta i helikoptera do dinosaura i satelita. Svaki sat grade se novi model nakon rasprave i predavanja o njegovoj povijesti, upotrebi, razvoju i zanimljivim činjenicama. Polaznici grade u timovima naizmjenično gradeći sa partnerom razvijajući socijalne vještine. Radionicama se uvijek može priključiti. Polaznici uz LEGO® kocke imaju prilike raditi i sa drugim edukativnim setovima kojim se dodatno širi dinamika učenja i iskustva polaznika.

Polaznici će se također upoznati sa osnovama programiranja uz OZOBOT-e. Ove godine kao novitet u sklopu programa uvode se i kemijske radionice gdje polaznike čekaju zanimljivi pokusi i nova znanja.

Djeluju u preko 40 osnovnih škola u Zagrebu, Samoboru, Velika Gorica, Jastrebarsko i Rijeci.

Sve lokacije, termine održavanja radionica te prijave na radionice možete potražiti OVDJE.

Prvi sat je besplatan, a s radom počinjemo krajem 9-og mjeseca i početkom listopada.

RADIONICE SU OTVORENOG TIPA, ŠTO ZNAČI DA IH MOGU POHAĐATI SVA DJECA BEZ OBZIRA JESU LI / ILI NISU UČENICE ŠKOLE U KOJOJ SE RADIONICE ODRŽAVAJU.