Kreativni program za velike i male u Art parku na Ribnjaku

0

Nakon uzbudljivog otvorenja, zatim otkrivanja jedinstvene street art galerije na otvorenome s pogledom na reciklirane skulpture u krošnjama drveća najljepšeg gradske oaze, Art park najavljuje besplatne radionice u kojima će uživati mališani, ali i njihovi roditelji.

Projekt Art park svoje peto izdanje slavi ponovno u parku Ribnjak gdje će ostati sve do 6. rujna 2020. Osim svakodnevnog programa koji uključuje različite aktivnosti, poznati zagrebački umjetnički kolektiv posebnu pažnju posvećuje kreativnim radionicama za male i velike. One su potpuno besplatne, edukativne i zabavne, a osim djece koja ih rado posjećuju, cijene ih i roditelji.

Na tragu višegodišnje uspješne suradnje, u Art park na Ribnjak se ove godine vraća Centar KNAP sa svojim odabranim programom za djecu – dvije zanimljive interaktivne predstave Teatra Gaudeamus. Prvi igrokaz pod nazivom «Šuma Striborova» na rasporedu je 8. srpnja 2020, s početkom u 19 sati i namijenjen je predškolskom uzrastu i svim zainteresiranima. Glumci će igrokaz izvesti kamišibaj tehnikom nakon čega slijedi kratka radionica s djecom. Interaktivni likovno-kazališni događaj u dva dijela pod imenom “Bit će kako vi kažete”, Teatar Gaudeamus će izvesti 14. srpnja 2020., također u 19 sati. U prvom dijelu djeca će crtati na zadanu temu, nakon čega će tri glumca odigrati situacije s njihovih crteža.

Drugi dio kreativnog programa nosi važnu poruku «Recikliraj i kreiraj!» pri čemu mogu nastati neki novi upotrebljivi i vrlo originalni predmeti. Dugogodišnja suradnica Art parka, akademska kiparica i waldorfska pedagoginja, Melita Omeragic aRT provodit će kreativni program za male i velike kroz tri iznimno zanimljive tematske radionice; dvije likovne – “Reci glasno” (11.7.) i “Cvijeće” (22.8.) te jedne kiparske – “Izradi kuću” (8.8.). Sve tri radionice se događaju subotom, od 11 do 12.30 sati i potpuno su besplatne, a mjesto se može rezervirati putem maila om.art.radionice@gmail.com

Dok su mališani u dobrim rukama, roditelji se mogu prepustiti rashlađenim pićima i najljepšoj hladovini u Art parku na Ribnjaku, a mogu se i uključiti u radionice.

Projekt se održava uz svesrdnu podršku Turističke zajednice grada Zagreba, Grada Zagreba te podršku prijatelja i sponzora festivala kao što su Pivovara Medvedgrad, Pipi, Badel, Jamnica, JUB boje, Graffitishop.hr, HSM informatika, Acer, dm, Next Bike, Fraktura, Floraart.

Više informacija pratite putem; www.artparkzagreb.com te službenog FB / IG profila.