Besplatne radionice Mediji i djeca

0

Dijete stalno traži telefon. Prvo što pita kada se probudi je: “Mogu li nešto gledati?”. Youtube je postao neizostavan sadržaj za gledanje. Primijetili ste da je dijete hiperaktivno ili nasilno nakon gledanja nekog medijskog sadržaja ili igranja igrica.

Zahvaljujući Zakladi “Hrvatska za djecu”, koja je prepoznala naš rad i nastojanja da pridonesemo pravilnoj primjeni medija, udruzi Najsretnija beba Hrvatska™ su dodijeljena financijska sredstva za projekt “Mediji i djeca”.

U suradnji s udrugom Abeceda roditeljstva, provodit će se medijsko opismjenjavanje roditelja, ukazivanje na važnosti boravka u prirodi i nestrukturirane igre.

Uz stručno vodstvo The Happiest Baby edukatorice Ive Brčić, mag.soc./phil. i NLP trenericu, Sanju Ćaćić, naučite:
– odabrati adekvatan sadržaj primjeren djetetovoj dobi
– kako gledati medijski sadržaj s djecom
– pravilno ograničiti pristup neadekvatnom internetskom sadržaju
– pravilno olakšati pristup odgovarajućem internetskom sadržaju
– o utjecaj animiranih filmova na djecu
– o utjecaj nasilja u filmovima na djecu
– o utjecaj medija na psihofizički razvoj djece

Termin održavanja: srijeda | 12.12.2018. | 18:00
Lokacija održavanja: Ilica 155
Broj mjesta je ograničen stoga je potrebno svoj dolazak najaviti na: email: info@abecedaroditeljstva.com
Tel: 0955518344

O voditeljicama projekta

Iva Brčić mag. soc./fil. je jedina je edukatorica u ovom dijelu Europe svjetski renomiranog programa dr. Harveya Karpa – The Happiest Baby. Kroz svoj rad pomaže roditeljima u baby handlingu i odgoju djece. 2014. osnovala je udrugu Najsretnija beba Hrvatska™, kroz koju provodi radionice Kolike, Ispadi bijesa i Holističko majčinstvo Kao stručna suradnica piše za internetske portale i časopise namijenjene roditeljima. Surađuje s vrtićima i školama, te gostuje na fakultetima i simpozijima kao stručnjakinja za odgoj, te za utjecaj medija na djecu i mlade.

Sanjica Ćaćić Hećimović je međunarodno certificirani NLP trener, family i Wingwave coach. Kroz polikliniku Ribnjak je kreirala udrugu Abeceda roditeljstva, te okupila niz stručnjaka (Psihoterapeuta, psihologa, sociologa, logopeda, ortopeda, nutricionista te socijalnih radnika) koji su na raspolaganju roditeljima. Godinama održava radionice na razne teme vezane za komunikaciju roditelja sa djecom te provodi edukaciju i savjetovanje mladih za jačanje komunikacijskih kompetencija.

Projekt “Sretno dijete” financiran je iz sredstava Zaklade “Hrvatska za djecu”. Sadržaj je u isključivoj odgovornosti udruge Najsretnija beba Hrvatska i ni pod kojim uvjetima ne može se smatrati stajalištem zaklade.