Ljetni STEaM kampovi za djecu

0

Ovog ljeta izvor energije za kamp Korak do znanosti bit će 4 elementa: VODA, ZEMLJA, VATRA i ZRAK. Svaki termin kampa posvetit će se svim elementima i sadržaj će ako dijete pohađa više od jednog tjedna, biti različit u svakom od njih! Dakle, djecu možete prijaviti u npr. 2, 3 ili 4 tjedna kampa- tematika će biti slična, ali konkretne aktivnosti će u svakom biti nove!

Djeca će boraviti u prostoru Korak do znanosti, vrtu i neizostavno u šumama Medvednice i njezinim potocima, gdje će ISTRAŽIVATI i IGRATI SE, ZABAVLJATI SE i UČITI! Kako? Najbolje moguće, neposredno, kroz vlastito ISKUSTVO!

Tijekom 5 dana STEaM edu-zabave, radit će eksperimente, koristiti i kreirati alate te inženjerska rješenja u svrhu izrade modela, instrumenata i izuma, imati će priliku izraziti svoju kreativnost i inovativnost, testirati svoje pretpostavke i isprobati moguća rješenja, mjeriti, slagati i konstruirati, slobodno istraživati i izraditi nešto što zaista funkcionira!

Bavit će se svojstvima vode, zemlje, vatre i zraka, njihovim upoznavanjem i razumijevanjem brojnih prirodnih procesa koji o njima ovise; njihovim fizikalnim i kemijskim svojstvima, građom ove neobične molekule- vode, vodikovim vezama, agregatnim stanjima i odnosom prema toplini, utjecajima temperature i tlaka, visokom specifičnom toplinom i njezinim utjecajem na globalnu stabilizaciju temperaturnih amplituda, značajem prijenosa energije, gustoćom, površinskom napetosti, kapilarnošću, kohezijom i adhezijom, viskoznošću, vodom kao otapalom, kromatografijom, važnošću zraka kao omotača našeg planeta, smjesama plinova, kisikom i ugljikovim dioksidom, volumenom i gustoćom zraka, temperaturom i tlakom zraka, gravitacijom i uzgonom, zapaljivosti plinova, oksidacijom materijala, gorenjem svijeće, pozitivnim efektima vatre u prirodi, karbonizacijom, živim svijetom u tlu i dinamikom tla, strukturom i teksturom tla, proučavati ćemo važnost pH i istraživati magnetizam.

PRAKTIČNE INFORMACIJE:

Kamp je namijenjen djeci u dobi od 5 do 12 godina (mogu sudjelovati i djeca s nešto manje od 5 godina odnosno 13 godina uz prijašnju konzultaciju s edukatorima) i u programu mogu prisustvovati i djeca koja ne govore hrvatski, ali govore engleski jezik
Adresa: Korak do znanosti, Grabeščak 16, Zagreb
Od 8h do 16h (s dežurstvom edukatora po potrebi od 7:30h do 17h)
Mala grupa, dvoje edukatora
Obroci: doručak, ručak i užina
Cijena: 1100 kn s popustom (cijenu smo zbog svima poznatih okolnosti odlučili smanjiti kako bi kampovi bili pristupačniji). Za više djece u obitelji odnosno više tjedana dajemo dodatni popust
Potrebno je ponijeti: udobnu obuću za unutrašnji prostor i odlaske u prirodu, kapu/šešir, ruksak s bocom vode za odlaske u prirodu, papirnate maramice i sl. te kompletnu presvlaku odjeće, ako dijete koristi-zaštitu za kožu od sunca, repelent po želji roditelja (mi djecu zaštititmo prije izlaska), a djeca mogu donijeti npr. knjigu, igračku, laptop/tablet/mobitel i sl. obzirom da ćemo imati i nešto vremena za to
U PRIJAVI (na mail: korakdoznanosti@gmail.com , 092 173 8801) je potrebno navesti: Puno ime djeteta i dob, kontakt broj te eventualne napomene po potrebi (npr.ako dijete ima alergije i sl.)

TERMINI KAMPOVA:
LIPANJ/SRPANJ:
21.-25.06.; 28.06.-02.07.; 05.07.-09.07.; 12.07.-16.07.; 19.07.-23.07.; 26.07.-30.07.
KOLOVOZ/RUJAN:
02.08.-06.08.; 23.08.-27.08.; 30.08.-03.09.

Izvor: OVDJE