Mladi Zemljini čuvari poručuju – zajedno do sretne i sigurne planete!

0

Zemljotekainteraktivna edukativno-zabavna platforma za djecu od 7 do 11 godina, nastala prema inicijativi Europske komisije, gdje svako dijete može naučiti kako zaštiti i očuvati svoju planetu. Zemljoteka najavljuje nove zabavne i edukativne sadržaje posvećene temi klimatskih promjena.

Moja budućnost ime je najnovije kategorije koja educira djecu o neraskidivoj vezi i odgovornosti koju imamo za planetu na kojoj živimo. Prva priča o kojoj zemlja progovara kroz ovu kategoriju je Temperatura raste. Klimatske promjene jedan su od najozbiljnijih izazova s kojima se suočava cijelo čovječanstvo, a kako su one izravna posljedica ljudskog djelovanja, Zemljoteka je zajedno sa svojom vojskom mladih i osviještenih pomagača, krenula u spašavanje svijeta.

Ova interaktivna platforma omogućuje djeci da uče o spašavanju planete kroz različite alate.

Klimatske promjene i uništavanje okoliša prijetnja su egzistenciji svijeta. Europska komisija je odlučila snažno se suprotstaviti toj ugrozi kroz Europski zeleni plan. Riječ je o strategiji koja obuhvaća mjere za prelazak na zeleno i kružno gospodarstvo s ciljem zaustavljanje klimatskih promjena, obnovu biološke raznolikosti i smanjenje onečišćenja. Kako bi se postigao taj cilj, svi članovi društva se moraju aktivno uključiti, a cilj Zemljoteke je približiti ove važne teme djeci.

Sve informacije o platformi Zemljoteka mogu se potražiti na službenoj web stranici www.zemljoteka.hr, a zanimljivi sadržaji naći će se i na društvenim kanalima Europske komisije, Facebook, Twitter te Instagram stranici.