Proljetni praznici u Trešnji

0

U sklopu programa Proljetni praznici u Trešnji u kazalištu Trešnja održat će se baletni kamp Pepeljuga, a na rasporedu je i program razgledavanja kazališta U kazalištu o kazalištu te predstava Pepeljuga.

Program Proljetni praznici u Trešnji osmišljen je za djecu predškolskog i školskog uzrasta u svrhu edukacije, poticanja kreativnosti i zabave tijekom proljetnih školskih praznika.

Za sve zainteresirane održat će se baletni kamp Pepeljuga, a na rasporedu je i istoimena predstava u režiji Jakova Sedlara, 27. i 28. travnja 2019., te program obilaska kazališta U kazalištu o kazalištu, 26. travnja.

Baletni kamp Pepeljuga
Baletni kamp Pepeljuga, inspiriran baletom Pepeljuga, u Trešnji će se održati od 23. do 28. travnja 2019.

Balet Pepeljuga pripada samom vrhu baletne literature, nastao je prema poznatoj bajci francuskoga pisca Charlesa Perraulta, a glazbu je napisao ruski skladatelj Sergej Prokofjev. Balet je premijerno izveden 1945. godine u moskovskom Boljšoj Teatru.

Kamp je namijenjen svim malim zaljubljenicima u balet i kazalište, od 6 do 12 godina starosti, koji će se upoznati s osnovim baletnim pozicijama i koracima te će naučiti koreografiju inspiriranu baletom Pepeljuga, prilagođenu njihovom uzrastu. Za upis nije potrebno predznanje.

Polaznici će na dar dobiti tijaru i baletni tutu ili kostim princa, a sudjelovat će i na programu razgledavanja kazališta U kazalištu o kazalištu te će pogledati predstavu Pepeljuga. Posljednji dan kampa održat će se ogledni sat za roditelje.

Prijave na baletni kamp su do 18. travnja 2019. Obrazac za prijavu nalazi se na web stranici kazališta Trešnja, u rubrici vijesti.