Jedinstvena školica kreativnog pisanja za djecu s teškoćama u čitanju i pisanju

0

Jeste li znali da se kraljica krimića, spisateljica Agatha Christie, borila s teškoćama u čitanju i pisanju? Unatoč teškoćama, Agatha je živjela svoj san i stvarala vrhunska i rado čitana književna djela.

Polaznici prve školice kreativnog pisanja za djecu s teškoćama u čitanju i pisanju odradili su vrhunski posao i uvjerili se kako se sa slovima, riječima i rečenicama itekako može pregovarati i s njima surađivati, uz zabavan program i dobre mentore. Osnažene vidljivim rezultatima prve grupice, logopedinja Martina Labaš Batković i spisateljica Jelena Pervan ponovno vade svoj čarobni plašt i pozivaju vas na novu, još bolju verziju školice kreativnog pisanja osmišljenu za djecu s teškoćama u čitanju i pisanju pod nazivom Superjunaci pišu. Školica je namijenjena djeci u dobi od 8 do 11 godina.

Vještine čitanja i pisanja su temelj stjecanja i razvijanja znanja te napredovanja pojedinca i društva u cjelini. Formalno obrazovanje ovisi o vještinama čitanja i pisanja putem kojih dijete usvaja nove činjenice, komunicira, služi se računalom te prati tisak i elektroničke medije. No, za određenu skupinu djece te vještine umjesto alata predstavljaju osnovnu prepreku za učenje. Od 5 do 10% djece školske dobi, unatoč sustavnoj poduci i urednim intelektualnim sposobnostima, ne uspijeva savladati vještine čitanja i pisanja.

Specifične teškoće u čitanju i pisanju mogu negativno utjecati na djetetovo samopouzdanje, ali i otežati praćenje nastave, posebice nastavu hrvatskog jezika. Teškoće u razumijevanju teksta mogu stvoriti otpor i negativan stav prema čitanju, pisanju i knjigama općenito.

Logopedinja Martina Labaš Batković i spisateljica Jelena Pervan, osmislile su školicu kreativnog pisanja kojoj je cilj osnažiti djecu te im pomoći da, unatoč teškoćama, otkriju svoj potencijal, razvijaju maštu i samostalno stvaraju priče uz pomoć prilagođenih kreativnih tehnika te uz logopedsku intervenciju.

U školici će se raditi na tehnici čitanja, upoznavanju s elementima priče i stvaranju samostalne priče, razumijevanju pročitanog, savladavanju nepoznatih riječi, otklanjanju specifičnih teškoća u pisanju vizualno i zvučno sličnih grafema te na samoprovjeri i samokorekciji vlastitih pisanih uradaka. A kako? Onako kako to rade pravi superjunaci.

Školica kreativnog pisanja Superjunaci pišu održat će se od 04. svibnja do 29. lipnja, subotama u terminu od 11:45 do 13:15h, u Logopedskom Centru Govorni Oblačić na adresi Ulica Zinke Kunc 3E, Savica.
Prijave za školicu primamo na mail adresu do 01. svibnja ili do popunjenja skupine.
Cijena iznosi 800 kn, uz mogućnost plaćanja u dva obroka (400 kn). Prilikom prijave potrebno je uplatiti akontaciju u iznosu od 100kn.
Za sve dodatne informacije i pitanja stojimo vam na raspolaganju putem e-maila:  info@logopedski-centar ili telefonski: kontakt broj 095/ 299 0299.