Osnovna ideja projekta je višestruko korištenje igračaka. Na ovaj način roditelje i djecu žele potaknuti da igračke kojima se djeca više ne igraju ne bacaju već da ih doniraju knjižnici igračaka, te na taj način i recikliraju.

Eko knjižnica igračaka funkcionira na bazi volonterskog rada. Godišnja članarina je donacija jedne stare igračke na taj način žele potaknuti  roditelje i djecu da igračke s kojima se djeca više ne igraju doniraju knjižnici igračaka, tj. da ih ne bacaju, te na taj način donacijom Eko knjižnici igračaka i recikliraju.  

 

Dijeljenje igračaka i svega ostaloga socijalna je vještina, a ne nešto prirođeno. Ukoliko želite potaknuti svoju djecu na dijeljenje stvari i razviti prirodno suosjećanje kod djece ispričajte im jednu lijepu priču, priču o Eko knjižnici igračaka - mjestu gdje stanuje mnoštvo divnih igračaka, knjiga, malih vila i vilenjaka, konjića, traktora, aviona, drvenih kućica i patuljaka, mjestu gdje novcu mjesta nema, gdje samo ljubav i nasmijana lica malih posjetitelja dok nose posuđene igračke svojoj kući govore da je sve baš onako kako treba biti.

 

Lokacija održavanja: Sveti Duh 30a. Lokaciju na karti pogledajte OVDJE.
Termin održavanja: svaki četvrtak od 17:30 do 19:30 sati
Uzrasna dob: od 0 do 10 godina, roditelji mogu također doći i posuditi igračke za svoju djecu.

Više pogledajte OVDJE.