Edukativni program Udruge Praktikum  osmišljen je na način da polaznici kroz igru, zabavu i druženje razvijaju samopouzdanje, radost učenja te usvajaju vještine važne za uspješno izvršavanje budućih školskih zadataka.

Program se provodi od 02. veljače do 25. svibnja 2018., a termini radionica su utorkom i petkom od 17:00 do 17:45 sati.

Nit vodilja Programa Priprema za školu razvoj je samopouzdanja kod svakog pojedinog djeteta, kao preduvjeta za daljnji razvoj svih ostalih vještina. U novom okruženju i pod vodstvom psihologa i pedagoga, djeca će napraviti veliki korak u socijalizaciji. Upoznat će nove prijatelje i naučiti kako se snaći u novoj okolini te pritom usvojiti poštivanje grupnih pravila i rješavanja konflikata.
Program uključuje rad na komunikacijskim vještinama, spoznajnim i socio-emocionalnim vještinama.  Uz kreativno izražavanje radit će se i na poboljšanju grafomotorike – crtanje različitih simetričnih formi, ravnih i zaobljenih linija koristeći se različitim bojama i materijalima od pijeska do pastela, sve do igara. Jezično izražavanje te interes za slova polaznici će razvijati kroz iskustvene aktivnosti, priče i društvene igre.  

Rezultati istraživanja (Roedell, Jackson i Robinson) pokazuju da  je za razvoj djece presudna uloga roditelja i njihov aktivan angažman prilikom odrastanja djeteta. „Tako roditelji već sada mogu promatrajući dijete prepoznati razinu spremnosti za školu te ju razvijati: Uspijeva li Vaše dijete hodati po suženoj površini? Koliko dugo može skakati na jednoj nozi? Je li vješto u primanju i dodavanju lopte?
Uspijeva li slušati priče? Je li igra postala planirana i s određenim ciljem te koliko je dijete ustrajno i koncentrirano u igri?“, navodi psihologinja Ivana Koller, jedna od voditeljica ovoga programa. Predviđene su i konzultacije dva puta mjesečno kroz koje će roditelji dobivati naputke za daljnji rad s njihovim djetetom.

Program je namijenjen djeci predškolskog uzrasta kao i djeci koja su krenula u školu, a trebaju dodatni poticaj.

Za prijave pišite nam na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Sve detalje proučite OVDJE.