Započinje treće izdanje sportskog, humanitarnog, kulturnog i zabavnog projekta za djecu color, run, swim and fun

U organizaciji portala djeca.hr u Korčuli, 13. i 14. srpnja 2018., održat će se treće izdanje Color, run, swim and fun projekta s bogatim dvodnevim programom koji obuhvaća kulinarske radionice, dječji aquatlon, humanitarnu utrku za roditelje i mnoštvo bogatih nagrada za sve Korčulane, turiste i posjetitelje.

Projekt koji obuhvaća sportske, humanitarne, kultrune i zabavne aktivnosti. Prva dva uspješna izdanja projekta Color, run, swim and fun, koja su okupila više od tri tisuće sudionika iz svih djelova svijeta, omogućila su iznimno bogati ovogodišnji program s nekoliko zvučnih imena.

U petak 13. srpnja 2018., na živopisnom trgu Sv. Justine u centru Korčule održat će se kreativna i kulinarska radionica za djecu koju će moderirati jedan od najpoznatijih imena hrvatske kulinarske scene, chef Mate Janković te priznata korčulanska slastičarka Smiljana Matijaca kao predstavnica kultnog otočnog brenda Cukarin. Uz crtanje i bojanje te učenje o spremanju jela i slastica, ovaj dinamični gastro duo predstavit će i najnoviji hit domaćeg kulinarstva Hrvatsku kuharicu. Nakon radionice djeca i roditelji moći će se službeno prijaviti za utrke.
Subota 14. srpnja 2018. središnji je dan projekta. Program započinje podizanjem starnih brojeva na Trgu pomirenja, poznatom pod nazivom Spomenik, nakon čega će gradonačelnik Korčule Andrija Fabris službeno otvoriti natjecanje. Koordinatori plivačko-trkačkog natjecanja poznati su široj javnosti, Ivan Pavić iz Triatlon kluba Split, jedno od najpoznatijih triatlonskih imena u Hrvatskoj kao i predstavnici brojnih plivačkih klubova iz Hrvatske na čelu s Marijem Todorovićem, hrvatskim olimpijcem i glavnim plivačkim trenerom KPK-a. Nakon natjecanja održat će se humanitarna utrka Roditelji djeci prilikom koje će roditelji zajedno s djecom trčati na već poznatim stazama oko staroga grada, a sva prikupljena sredstva donirat će se za potrebe Dječjeg vrtića Korčula. Nakon što se proglase pobjednici uz bogate i raznolike nagrade slijedi zabavni program za sve uzraste uz bend Chill Out i DJ-a. U samom centru grada za djecu nastupit će djeca i to folklorna sekcija Dječjeg vrtića Korčula, dramska skupina OŠ Ante Curać Pinjac iz Žrnova, folklorna skupina OŠ Orebić, mažoretkinje iz Vele Luke te folklorna sekcija KU-e Ivo Lozica iz Lumbarde.
Ideja Color, run, swim and fun projekta je obogatiti turističku ponudu grada jedinstvenim kolažom akitvnosti za djecu koji spaja sport, kulturu, humanitarni rad i zabavu ali i sve starosne skupine i različite kulture i nacije, te kao takva u potpunosti odgovara poznatom multikulturalnom nasljeđu grada Korčule. Ovogodišnje treće izdanje u Korčuli nastavit će se 24. i 25. kolovoza u Splitu u sklopu 20. Marjanskog đira.  

Izvor: OVDJE