Obiteljsko gospodarstvo Vuglec Breg

0

Turističko selo ‘Vuglec Breg’  plod je stvaralačke i romantičarske vizije obitelji Vuglec, koja je željela baštinu svojih predaka, starih Vugleca, pretvoriti u trajnu vrijednost.

„Vuglec Breg“ je nastao na temeljima starog zagorskog zaseoka „Vugleci“, na životnim iskustvima i tradiciji sela u Hrvatskom zagorju u kojem se još do sedamdesetih godina prošlog stoljeća aktivno živjelo i radilo.

Cijelo imanje prostire se na preko 12 hektara površine, a sa vrha od približno 300 m nadmorske visine pruža se prekrasan pogled na okolne zagorske brežuljke načičkane kućama, kletima i crkvicama.
Obnovljeni „Vuglec Breg“ sastoji se od nekoliko autohtonih zagorskih „hiža“ uređenih za smještaj gostiju, te stare gospodarske zgrade u kojoj se nalaze restoran, vinski podrum i dvorana za seminare. Pored restorana, uz prve redove vinograda smještena je sjenica sa roštiljem, krušnom peći i ljetnom terasom.

Na sjevernoj strani “Vuglec Brega” nalazi se štala za konje, malo jezero, dva igrališta za tenis i mali nogomet, dječje igralište, travnjaci i staze za šetnju.

Lokaciju na karti pogledajte OVDJE.

Više saznajte OVDJE