Ljetni kamp na bazenu Utrine i Waldorfskoj školi

0

Na bazenu Utrine i u prostorijama Waldorfske škole, na površini od 14 000 m2, u zelenilu i tišini izvan gradske buke, treneri Plivačkog kluba Dupin voditi će tjedni ljetni kamp.

Dnevni raspored:
8:00 – 8:15 okupljanje
8:15 – 9:00 igre/ritmički dio (prema odabiru)
9:00 – 10:00 radionice; rad u drvu, vrtlarstvo, ručni rad (prema odabiru)
10:00 – 10.30 užina
10:30 – 12:30 radionica engleskog jezika; igre, igrokazi…
12:30 – 12:45 priča
12:45 – 13:30 ručak
13:30 – 15:30 bazen/škola plivanja/ekipne sportske igre u vodi  
15:30 – 16:00 užina
16:00 – 17:00 pričanje priča i odlazak kućama

Kratki opis aktivnosti:
Radionica engleskog jezika s izvornim govornikom / Radionica je osmišljena kao poligon razvoja komunikacijskih vještina na engleskom jeziku u cilju jačanja samopouzdanja u kolokvijalnom govoru. Djeca će se izražavati kroz glumu, igru i dramski pokret te kroz taj model učiti nove riječi i raditi na poboljšanju izražavanja. Radionicu vodi Conrad Kellett, izvorni govornik, iskusni učitelj i voditelj na internacionalnim kampovima u Engleskoj.
Kreativne radionice i modeliranje / Djeca će se okušati u različitim tehnikama ručnog rada. Ovisno o dobi, djeci će biti predstavljene različite tehnike modeliranja – glina, vosak, drvo te će sukaldno tome i izrađivati predmete koje će na kraju kampa ponijeti svojim kućama. Djeca će ovom prilikom boraviti i u školskoj radionici za obradu drveta.
Sportske igre i slobodne aktivnosti / Djeca će imati priliku okušati se u starim sportovima (hodanje na štulama, potezanje konopa, skakanje u vrećama, gađanje lukom i strijelom i dr.), kao i u različitim sportskim igrama poput graničara, nogometa…
Bazen / Na bazenu će biti ogranizirana škola plivanja prilagođena svakom polazniku preme njegovu znanju i mogućnostima gdje ćemo učiti sve tehnike plivanja, a nakon toga organizirat ćemo zajedničke igre u bazenu i na travnjaku poput igara bez granica i sl.
Vrtlarstvo / Djeca će biti upoznata s osnovama vrtlarstva i prema osobnim afinitetima uključena u uređenje cvjetnjaka i/ili rad u povrtnjaku.
Pričanje priča i slikanje / dovoljnjo je citirati A. Ensteina: “Pričajte djetetu priče ako želite da bude inteligentno, a ako želite da bude mudro, onda mu pričajte još više priča.”

Termini održavanja: 18.-21. lipnja, 26-29. lipnja, 2.-6. srpnja te 9.-13. srpnja
Cijena kampa je 600 kuna za prva dva (skraćena tjedna) te 750 kn za druga dva tjedna.
U cijenu su uključene dvije užine i ručak koje priprema školska kuharica prema načelima zdrave prehrane, a moguće je na zahtjev roditelja prilagoditi ih zdravstvenim potrebama ili prehrambenim navikama pojedinog djeteta, kao i tjedna karta za bazen Utrina. Djeca će boraviti u školskoj dvorani, učionici za odmor, radionici za obradu drveta, na školskom dvorištu i igralištu te na bazenu Utrine.
Dob: 5-12 godina
Kontakt podaci za informacije i prijave su: 098/558 238, mail: branka.dominis@gmail.com te Facebook stranice Plivačkog kluba Dupin – Zagreb