Opuštajući vikend za trudnice i mame

0

Reciklirano imanje u Vukomeriću 1. i 2. lipnja 2019. postat će oaza gdje se trudnice i mame mogu družiti, naučiti nešto novo i najviše od svega – opustiti se u šumskom okruženju.
Mama nurture – njegujući vikend za trudnice i mame je događanje osmišljeno je kao dva cjelodnevna druženja, a za trudnice i mame predviđene su edukativne radionice, opuštajuće i zabavne aktivnosti poput joge i oslikavanja trbuha.

„Trudnice su često uplašene, a majke usamljene“, rekle su organizatorice. Jasmina Brković, Jela Ravnjak i Kristina Vidaković su doule i porođajne edukatorice koje su svoju strast prema svijetu poroda i majčinstva spojile s ljubavi prema prirodi, dobroj hrani i ispunjujućim druženjima.

„Željele smo za žene stvoriti sigurno mjesto gdje mogu podijeliti svoja iskustva. Nedostaje mjesta gdje se trudnoća i majčinstvo mogu na neki način proslaviti, a žene ohrabriti za sve što slijedi. To nam je cilj – želimo da žene odu pune pozitivne energije, veseleći se porodu i majčinstvu.“

Program događanja
1. dan
Upoznavanje uz doručak u krugu
Ti si dovoljna. Tvoj put kroz trudnoću, porod i babinje (radionica pripreme za porod)
Rodila se mama: Transformacija prve godine majčinstva (radionica za mame)
Zdravi ručak u šumi
Go with the flow (prenatal i postnatal joga)
Trbušasti krug: Opuštajući ženski krug uz pričanje priča
Belly Painting: Oslikavanje trbuha i fotografiranje
Womb Healing: Zatvaranje porođajnog iskustva

2. dan
Razmjena iskustava uz doručak u krugu
Samopuzdana trudnoća i miran porod (vježbe disanja i tehnike opuštanja)
Mindful mama (tehnike opuštanja za mame)
Zdravi ručak u šumi
Release: Osvještavanje i otpuštanje strahova uz terapeutkinju Petru Brzović
Krug zahvalnosti

Imanje je u neposrednoj blizini Zagreba, a program će u subotu i nedjelju trajati do otprilike 17 sati tako da se trudnice i mame mogu navečer odmoriti u udobnosti svojeg doma. Bebe su također dobrodošle, a mame će tijekom dana po potrebi imati mirne kutke gdje mogu nahraniti, presvući ili uspavati svoje dijete.

Ukupna cijena vikend retreata je 850 kuna. Cijena za rane uplate je 750 kuna (do 1. svibnja). Cijena uključuje doručak, ručak, predavanja i ostali sadržaj oba dana te oslikavanje trbuha i fotografiranje prvi dan.

Dodatni (opcionalni) sadržaji koji nisu uključeni u cijenu su akupunktura kao priprema za porod (dr. Zrinka Orešković) ili shiatsu tretman (Ivana Lovrić).

Broj mjesta je ograničen! Osoba za kontakt je Kristina (kristina@ziviastudio.com), a više informacija možete pronaći na webu (www.lele.hr/mama-nurture) ili Facebook događanju (https://www.facebook.com/events/800442296993629/).