'Jeste li ikad čuli vodu kako žubori priču, kako u svoje biserje i hlađe poziva slike pored kojih teče i nosi taj neponovljivi kaledioskop u špiljsko carstvo, u najdubljine u kojima je tako tiho i tako mračno da se i snu spava – jeste li?

Jeste li čuli za čovječju ribicu, tajanstvenu malu endemicu, koja živi daleko od svih, okružena stalaktitima i stalagmitima, alergična na svjetlo i istraživače koji je stalno traže, a ustvari je kraljevskoga roda – vodozemka, crem dela cremka, a u priči koju ćemo vam ispričati nosi poruku, duboku kao voda i špilja u kojoj živi?
DOBRO DOŠLI!
Ovo je uvod u vodu, a voda će nas, zajedno sa zlatnom ribicom Željkom voditi kroz priču, u kojoj nas čeka jedna djevojčica Vida, račić Štipko, šišmiš Šuško i puno vodenih mjehurića koji posvuda nestašno pršću, špricaju i pljušću, kao mali slatki poljupčići za laku noć. Lik kojega nećete vidjeti, ali ćete osjetiti svu njegovu, zapravo njenu ljepotu, zove se sloboda i ona će, kao jedna od najvećih vrijednosti postojanja, svojom sveobuhvatnošću usrećiti sve likove priče, kao i sve one koji će priču gledati.
Ne pada mi na pamet da vam otkrivam najdublje tajne priče, ali vas prepuštam vodi špričici, Željku, zlatnoj ribici, jednoj djevojčici i čovječjoj ribici da vas povedu u carstvo gdje je sunce prije mnogo godina reklo – ovo je bez-dan, ali gdje mašta može svašta, pogotovu kad je smisli glava dječija, pa sve postane Sloboda nečija.'

U izvedbi Kazališta slijepih i slabovidnih Novi život

Termin održavanja: četvrtak | 03.05.2018. | 10:00 sati
Dob: 4-10 godina
Cijena ulaznice: 30 kuna za grupni posjet 25 kuna
Rezervacije karata / 01 4812 502, 4812 066, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Vojin Perić: Čovječja ribica
redateljica / Petra Radin
scenografija, kostimografija, rekviziti i lutke / Sara Lovrić - Caparin
autor glazbe / Željko Špoljarić
Johannes Brahms – Lullaby (Uspavanka)
oblikovatelj svjetla / Nenad Lalović
koreografkinja / Maja Kovač
vizualni identitet predstave / kunazlatica

igraju:
voda, mama / Dajana Biondić
djevojčica Vida / Suzana Bliznac
čovječja ribica / Milenko Zeko
zlatna ribica Željko, račić Štipko / Vojin Perić

Inspicijent/ David Čavara
Tehnička podrška / Branko Ostojić, Tea Bešić


Scena Vidra, Draškovićeva 80