Baby senzomotorika by Lana (12-36 mjeseci)

0

Habitus baby senzomotorika je program kreiran kako bi pomogao roditeljima i potaknuo ih da djetetu od najranije dobi omoguće prilike za rani stimulans potreban za motorički razvoj i razvoj cjelokupnog živčanog sustava u prve tri godine života.

A kakvo iskustvo je djeci potrebno? Osim najvažnijih ljubavi, njege i brige, djeci da bi se razvijala treba slobodno kretanje, puno prilika za isprobavanje novih stvari, razvijanje novih pokreta, doživljavanje novih osjeta, bilo dodirom, vidom, sluhom ili njuhom. Cijeli svijet je mjesto za razvoj i istraživanje, no u nedostatku prostora i vremena u gradskim uvjetima života, ta je mjesta potrebno dodatno kreirati, jer bez stimulacije djeca gube prilike za učenje i usvajanje važnih motoričkih i kognitivnih vještina, koje su preduvjet mnogim složenijim vještinama koje će se razvijati u vrtićkoj a zatim školskoj dobi.

Naša stalna stručna suradnica kineziologinja Lana Novota kreirala je jedinstven spoj aktivnosti koje kombiniraju usvajanje sportskih vještina s učenjem simbola, riječi i brojeva kako bi potaknuli dječji mozak na razvoj na području kognicije i na području motorike. Ono što je važno je da se ni jedna sposobnost ne stimulira izolirano, nego u kontekstu, pa je tako spoj učenja i fizičke aktivnosti odlična kombinacija koju Klubko njeguje u svom programu baby senzomotorike. Tako primjerice igre s loptom unapređuju akomodaciju oka koja je važna za fokusiranje i koncentraciju, a kasnije na usvajanje čitanja i usvajanje gradiva u školi. Razvojem koordinacije oko ruka potiče se i intelektualni i emocionalni razvoj. Što djeca ranije postaju sposobnija za igru s različitim predmetima bit će radoznalija, a samim time će se potaknuti i intelektualni razvoj.

Osim razvoja motorike i razvoja mišića, radom u grupi utječe se i na socijalni razvoj djeteta. Kako je prisustvo roditelja u toj dobi neophodno, dodatna blagodat je pozitivan učinak na emocionalni razvoj djeteta kroz kreativno druženje s roditeljem.

Autorica i voditeljica programa je Lana Novota, mag.kineziologije i kineziterapeut, koja je iskustvo u radu s djecom stekla kao voditelj sportskih programa za djecu vrtićke dobi, te terapeutskom radu s djecom s teškoćama u razvoju. Kroz bogato radno iskustvo razvila je vlastitu metodu funkcionalnih treninga i programa za poticanje psihomotornog razvoja.

PONEDJELJAK u 18:15-19h ili SRIJEDA u 10-10:45h
Djeca hodači, 12-36 mjeseci
220,00kn za mjesec dana pohađanja, 1x tjedno, par roditelj+dijete.
Prvi probni sat je besplatan.

 

Termin održavanja: 
PONEDJELJKOM u 18:15-19h ili SRIJEDOM u 10-10:45h
Lokacija održavanja: Centar za roditelje Klubko, Bisačka 14
Uzrasna dob: Bebe 12-36 mjeseci
Cijena: 220,00kn za 1 mjesec za roditelja + dijete.
220,00kn za mjesec dana pohađanja, 1x tjedno, par roditelj+dijete.
Prvi probni sat je besplatan.
Kontakt/prijava (email/mob/tel…): info@klubko.hr; 097 7099 706

Izvor OVDJE