Znanstveni boravak

0

Daroviti i talentirani učenici i oni s visokim sposobnostima trebaju darovite obrazovne programe koje će smatrati izazovom i koji će ih obogaćivati i omogućiti kontinuirani napredak.

Ovi učenici u većini slučajeva trebaju dodatne programe jer opći obrazovni program još nije spreman zadovoljiti potrebe darovitih učenika. Također, nadareni i talentirani učenici trebaju emocionalnu i socijalnu podršku kako bi se naučili pobrinuti za sebe i postići ciljeve. Dodatne izvannastavne aktivnosti kao što su sport, šah, glazba, kreativno pisanje, čitanje, strani jezik ili umjetnost pružaju dodatni intelektualni izazov i razvojnu mogućnost za nadarenu djecu.

Ovaj program za dodatne sadržaje namijenjene darovitoj djeci usredotočen je na osnovnoškolsku dob i dopušta učenicima biranje između različitih aktivnosti. Na primjer, radionica u organizaciji Logos učiteljica „Priče o neustrašivim hrvatskim ženama“ omogućit će djeci upoznavanje sa ženama koje su se istaknule u svojim poljima djelovanja i ujedno utrle put drugim ženama (tu su prva hrvatska liječnica, prva hrvatska botaničarka, itd.).

U suradnji s gradom Zadrom djeca će biti u mogućnosti upoznati se sa specijaliziranim kabinetima, opremom te će sudjelovati u zajedničkom izvođenju pokusa i demonstracija u OŠ Bartul Kašić. Predloženi program uključivat će i akademske, likovne i glazbene elemente. Dodatni programi za darovite učenike osmišljeni su kako bi pomogli učenicima da razviju nove vještine i poboljšaju svoje već izvanredne sposobnosti učenja.

Pozivaju vas na  inicijalni roditeljski sastanak-radionicu, gdje će biti više govora o projektu, a koja će se održati u utorak 03.09.2019. od 19 – 20 sati u Medulićevoj 34. Više pogledajte OVDJE.

Termini radionica:
1.ZNANSTVENI BORAVAK – POSJET CENTRIMA IZVRSNOSTI VARAŽDINSKE ŽUPANIJE – 4., 5. i 6. rujna 2019.. Link za prijavu OVDJE.

2. ZNANSTVENI BORAVAK – PSIHOLOŠKE RADIONICE ZA UČENIKE. Link za prijavu OVDJE.

2.a. ZNANSTVENI BORAVAK – PSIHOLOŠKE RADIONICE ZA RODITELJE, NASTAVNIKE. Link za prijavu OVDJE.

3. ZNANSTVENI BORAVAK – Udruga Mađara Brač – STEM u LIKOVNOJ UMJETNOSTI – 20.,21.,22.rujna 2019. Link za prijavu OVDJE.

4. ZNANSTVENI BORAVAK- Logos učiteljica – Tesla – Priče o neustrašivim hrvatskim ženama Link za prijavu OVDJE.

5. ZNANSTVENI BORAVAK – ETNOGRAFSKI MUZEJ – DRŠTVENA IGRA MANKALA Link za prijavu OVDJE.

6.ZNANSTVENI BORAVAK- ZadarZaDar (Zadar za darovite) 2019.g. Link za prijavu OVDJE.

7.ZNANSTVENI BORAVAK – Zagrebačka škola ekonomije i managementa- radionica Poslovna matematika. Link za prijavu OVDJE.

7.ZNANSTVENI BORAVAK – Zagrebački inovacijski centar – ZICER. Link za prijavu OVDJE.