Radionice za roditelje koji su prošli ili prolaze kroz razvod

0

Hrabri telefon započinje s upisima u radionice za osnaživanje roditelja koji su u procesu razvoda ili su razvedeni te u radionice za osnaživanje djece razvedenih roditelja.

Grupne radionice namijene roditeljima će se održavati jednom tjedno u večernjem terminu. Ciklus se sastoji od 12 radionica te će trajati od studenog 2018.g. do veljače 2019.g. Paralelno će se održavati dvije grupe za roditelje kako bi, u slučaju zainteresiranosti oba roditelja, svatko mogao ići u svoju grupu.

Grupne radionice namijenjene djeci su za djecu u dobi od 9 do 11 godina. Radionice će se održavati jednom tjedno, četvrtkom od 19:00 do 20:00 sati. Ciklus se sastoji od 12 radionica te će trajati od studenog 2018.g. do veljače 2019.g.

Cilj radionica za roditelje je potaknuti roditelje da iskažu svoje emocije vezane za razvod braka, da pozitivno usmjere svoj proces tugovanja, da dobiju podršku voditelja i grupe u prihvaćanju novonastale situacije i pronađu rješenja za konfliktne situacije s bivšim partnerom.

Dok je cilj radionica za djecu poboljšati kvalitetu odnosa roditelj-dijete, upoznati djecu s pozitivnim načinima nošenja s neugodnim emocijama te ojačati njihove kapacitete da bolje razumiju obiteljsku situaciju kroz primjenu različitih kreativnih, djeci prikladnih tehnika.

Mjesto održavanja svih radionica je Dječja kuća Borovje, Bože i Nikole Bionde 7. Radionice su besplatne. Prijaviti sebe i/ili svoje dijete možete do 05. studenog 2018.g. ili dok se ne popuni grupa na telefon 01/6117 190 ili na e-mail savjetovaliste@hrabritelefon.hr

Sudjelovanje na radionicama je besplatno!