Sport, igra i učenje – 3 sastojka za zdravo odrastanje

0

Kretanje značajno utječe na dječje zdravlje i zajedno sa zdravom prehranom predstavlja čarobnu formulu zdravog odrastanja. Osim očuvanja optimalne tjelesne težine, tjelesna aktivnost ima niz drugih povoljnih utjecaja na zdravlje počevši od većeg samopouzdanja do druženja koje je također važan dio tjelesne aktivnosti u timskim sportovima.

Tko stoji iza Play2day tima?
Najbolja kombinacija znanja, iskustva i kreativnosti. Mi smo četvoro diplomiranih kineziologa s puno godina iskustva u radu s djecom predškolske i mlađe školske dobi. Play2day tim iskusnih kineziologa želi djeci pružiti što više uzbudljivih i sportskih trenutaka.

Koja je vaša ponuda i cilj?
Organiziramo kreativne i nezaboravne sportske rođendane, sportske kampove za vrijeme školskih praznika, jednodnevne i višednevne aktivne obiteljske izlete, sportaonicu (dnevnu sportsku igraonicu) kroz koju djeca dva puta tjedno prolaze više od 15 sportova. Cilj je uvijek zdravo i sretno dijete.

Zašto djecu upisati kod vas?
Play2day je rezultat dugogodišnjeg rada, suradnje i prijateljstva 4 kineziologa entuzijasta. Kroz iskustvo rada s djecom primijetili smo da dio djece nakon vrtića želi nastaviti sa sportskim aktivnostima. Sportski centar u Dugavama u Zagrebu na adresi Havidićeva ulica 24 nastao je kako bi djeci pružio aktivno bavljenje različitim sportovima kroz igru i zabavu bez pritiska i bez strogih režima, a pod budnim okom iskusnih, diplomiranih kineziologa koji vole svoj posao. Kod male djece, u počecima bavljenja sportom, izrazito je važno da kod svake sportske aktivnosti djeca budu pod vodstvom trenera koji su educirani i stručni kako bi se izbjegle ozljede, a djeci pružilo adekvatno napredovanje i zdravi razvoj. Trener prije svega mora biti pedagog, a nakon toga stručnjak u sportu. Važno je poznavati razvojne karakteristike pojedine dobi djece s kojom se radi. Svaka dob ima svoje specifičnosti i važno je pravilnim metodama tim specifičnostima pristupiti.

Po čemu ste drugačiji od drugih?
Još uvijek surađujući u udruzi Sportska piramida, u zdravoj atmosferi, stvoren je ambiciozan i inovativan tim koji se svojom kreativnošću i ulaganjem u znanje uvelike razlikuje od drugih. Najveća vrijednost udruge upravo je kvalitetan tim. Mi smo zaigrani kreativci, zaljubljenici u igru, druženje i zabavu, a sport i zdravi život su nam način života. Volimo djecu i prihvaćamo ih kao prijatelje.
Igra je najefikasniji put za stjecanje novih znanja. Osigurava jedinstvo između fizičkog, intelektualnog, emocionalnog i socijalnog razvoja.
Tako kroz igru s nama možete proslaviti sportski i tematski rođendan, kampirati usred grada sa svojim prijateljima ili cijelom obitelji, doživjeti dnevne ili vikend izlete na naš jedinstven način i omogućiti svom djetetu pravilan razvoj kroz igru i smijeh u našoj sportaonici.
Veselimo se svakom novom prijatelju i pozivamo roditelje i djecu da nam se pridruže i postanu dio Play2day obitelji rekla nam je Maja Hećimović mag.cin.

Više o Play2day timu pogledajte OVDJE.
Lokaciju na karti pogledajte OVDJE