Događanja u čak 22 hrvatska grada, oko 1000 sudionika, preko 600 programskih događanja, beskraj entuzijazma i sve po šesnaesti puta besplatno!

Festival znanosti dokazao se u proteklih 15 godina kao jedan od najkvalitetnijih programa popularizacije rada znanstvene zajednice i znanosti općenito, a u program je uključeno oko 1000 sudionika.

Javnost, a osobito učenici i studenti jako dobro su prihvatili zanimljiv, pristupačan, interaktivan i zabavan način prezentacije uloge i dostignuća znanosti i tehnologije, kakav je prisutan na Festivalu. Cilj Festivala znanosti je poticanje i poboljšanje dijaloga znanstvene zajednice i javnosti.

16. Festival znanosti održava se u znaku teme OTKRIĆA, a tradicionalno se nude i druge teme sa različitih znanstvenih područja.Festival znanosti u Zagrebu tradicionalno je mjesto s jednim od najopsežnijih programskih sadržaja u kojem sudjeluje preko dvjesto sudionika koji su pripremili 8 izložbi, 46 predavanja, 55 prezentacije, 109 radionica… Glavnina programa odvija se u Tehničkom muzeju Nikola Tesla, a osim toga program će se odvijati na još 7 različitih gradskih lokacija.

U Tehničkom muzeju Nikola Tesla, Festival će biti otvoren za posjetitelje od ponedjeljka 16 do subote 21. travnja 2018., u vremenu od 10 do 20 sati.
Lokacije održavanja u: Bjelovaru, Čabru, Dubrovniku, Malom Lošinju, Karlovcu, Klani, Našicama, Ogulinu, Opatiji, Osijeku, Otočcu, Požegi, Puli, Rabu, Rijeci, Sisku, Slavonskom Brodu, Splitu, Varaždinu, Vinkovcima i Zadru

Program događanja pogledajte OVDJE.

 

SVI SADRŽAJI SU BESPLATNI ZA POSJETITELJE