Udruga Mali inženjeri nastala je spojem ljubavi prema LEGO kockama i tehničkim znanostima.

Polaznici istražuju arhitektonske, inženjerske i tehničke koncepte koristeći LEGO® kocke. Promiče se učenje i interes za S.T.E.M (science, technology, engineering and mathematics) principe pomoću učenja kroz rad sa LEGO® kockama. Program je namijenjen polaznicima od 1. do 4. razreda. Satovi se održavaju jedanput tjedno po 60 minuta. Jedna tematska cjelina traje 6 tjedana.

Program je baziran na razvoju motorike, timskog rada, kreativnosti i osnovna znanja iz raznih znanstvenih, prirodnih i povijesnih područja.

Obuhvaćene su razne tematike poput prijevoznih sredstava, svemira i energije. Polaznici grade razne modela od auta i helikoptera do dinosaura i satelita. Svaki sat grade se novi model nakon rasprave i predavanja o njegovoj povijesti, upotrebi, razvoju i zanimljivim činjenicama. Polaznici grade u timovima naizmjenično gradeći sa partnerom razvijajući socijalne vještine. Radionicama se uvijek može priključiti. Polaznici uz LEGO® kocke imaju prilike raditi i sa drugim edukativnim setovima kojim se dodatno širi dinamika učenja i iskustva polaznika.

Djeluju u preko 30 osnovnih škola i ove godine uz Zagreb i Rijeku namjeravaju početi sa radionicama i u Splitu. Svaki sat gradi se novi model.

Program posjeduje preporuku Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta.

 

 

 

Također na svaki sat polaznici putem K NEX setove grade veće i zahtjevnije modela. Glavni cilj radionica je razvoj interesa za robotiku i tehničke znanosti kod polaznika u nižim razredima.

Na internet stranici Udruge Mali inženjeri možete pronaći sve lokacije i termine održavanja radionica u osnovnim školama.

Prvi sat je besplatan a s radom počinjemo krajem 9-og mjeseca i početkom listopada.

Više pogledajte OVDJE