Prvi put u Svetom Ivanu Zelini održat će se prava LEGO poslastica - LEGO vikend pod nazivom 'Kockice Convention' u organizaciji kluba ljubitelja LEGO kockica 'Kockice' i pod pokroviteljstvom Grada Svetog Ivana Zeline i Turističke zajednice grada u Sportskoj dvorani.

Riječ je o prvoj međunarodnoj izložbi LEGO modela u Hrvatskoj, a predviđeno trajanje događaja je dva dana, od subote 24. do nedjelje 25. ožujka 2018. godine od 10 do 18 sati, gdje će se moći uživati u slaganju LEGO kockica u dobrom društvu i veseloj atmosferi.

Svoj dolazak u Sveti Ivan Zelinu potvrdilo je više od 70 LEGO entuzijasta iz Hrvatske, Austrije, Belgije, Njemačke, Italije, Nizozemske, Norveške, Portugala, Rumunjske, Srbije, Slovenije i Velike Britanije. Kao posebne goste možemo izdvojiti Matiju Puzara – LEGO Certified Professional (LCP), suradnika LEGO grupe koji sastavlja LEGO modele po narudžbi http://www.matija.no/; Maico Artsa – nositelja Guinessovog svjetskog rekorda po broju GBC (Great ball contraption) modula u nizu https://www.youtube.com/watch?v=vRiJSl8yFdA; Markusa Rollbühlera – jednog od najmlađih dizajnera zaposlenih u LEGO grupi https://www.flickr.com/photos/moriartus/; i mnogi drugi, dragi prijatelji i gosti.

Cilj je kreirati događaj međunarodnog karaktera koji okuplja zaljubljenike LEGO kockica i entuzijaste te u opuštenoj i veseloj atmosferi uživati u igri i druženju. U sklopu izložbe održat će se radionice LEGO Mindstorms® robotike, a svi će se moći i poigrati u besplatnoj igraonici. Humanitarni karakter „Kockice Convention“ je usmjeren na LEGO tombolu u korist udruge „Srce“ iz Zeline gdje će sav skupljeni novac biti upotrebljen na opremanje kabineta za rad sa štićenicima udruge „Srce“ Zelina. Također, posjetitelji će izabrati „Best of show“ – najljepši rad na izložbi; ali će i sami imati priliku osvojiti nagradu u igri „Pogodi broj kockica“.

Ulaz je za sve posjetitelje slobodan.

Izvor: OVDJE