Zagrebački piknik, novi inovativni zagrebački turistički projekt. Do kraja ljeta Maksimir postaje omiljeno piknik okupljalište Zagrepčana i turista.

Svake subote (od 26.05.2018.) sve do kraja praznika (01.09.2018.) u zagrebačkom Maksimiru (na livadi kod Drugog jezera – kod Kamenog sjedala), od 10 do 17 sati, organizirati će se Zagrebački piknik. Piknik će omiljeni park pretvara u zelenu špicu.

 Maksimirski hlad postat će subotnja ljetna oaza, čiji je cilj potaknuti Zagrepčane i turiste na druženje i boravak u prirodi.

Svi koji vole piknike moći će tako počastiti svoje društvo svojim delicijama u opuštenoj atmosferi, a za sve one koji ne stignu pripremati hranu, pripremljene su zagrebačke piknik košare s hrvatskim namirnicama. Fini domaći sendviči, sirevi i vrhnje, slatki zalogaji, paprenjaci, voće i povrće sa zagrebačkih tržnica i osvježavajuća pića – piknik košare pakirane su za dvije, četiri ili šest osoba sadrže sve što je potrebno za piknik u dobrom društvu.

Za glazbenu kulisu u zelenoj oazi zaduženi su DJi, koji će svake subote svojim odabirom glazbe osvježiti ljetne sate!

Kako zabave ne bi nedostajalo, posjetitelji će moći uživati u društvenim igrama, a svi oni koji se vole opustiti uz lagano ljetno štivo, tu je i mala knjižnica na otvorenom.

Ulaz je besplatan.

Termin održavanja: 26.05.-01.09.2018.

Izvor: OVDJE